logo

Ταμείο Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων

Υπουργείου Πολιτισμού - T.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ.

Δ/νση: Τροίας 43 - τ.κ.: 11 257 Αθήνα

Τηλ: 210-8232903 - Fax: 210-8224767

Αθήνα, 27/05/2020

Αγαπητοί γονείς,
Με εντατικούς ρυθμούς ετοιμάζουμε την επάνοδο μαθητών στο σχολείο μας τους οποίους αναμένουμε να υποδεχτούμε με μεγάλη χαρά ύστερα από αυτό το μεγάλο διάστημα. Ακολουθώντας το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας , διαμορφώσαμε πληρέστερη εικόνα για τον τρόπο διαχείρισης της όλης κατάστασης και βγάλαμε συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού μας.

Ήδη έχει αρχίσει η επί τόπου ενημέρωση και εκπαίδευση των παιδαγωγών και του υπόλοιπου προσωπικού του Β/Ν Σταθμού στο πρωτόκολλο που πρέπει όλοι να ακολουθούμε σε καθημερινή βάση, προκειμένου να προφυλάξουμε με κάθε δυνατό τρόπο την υγεία όλης της εκπαιδευτικής μας κοινότητας.

Θα αναρτηθεί και στην ηλεκτρονική σελίδα του ΤΑΥΠΥΠΠΟ το νέο πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε την επόμενη εβδομάδα, μαζί με τα υποτμήματα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας όπου οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα διαιρείται σε 2 υπο-τμήματα, και θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο.

Αν οι μαθητές δεν υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά.

Στο τμήμα προνηπίων Β του Β/Ν Σταθμού φοιτούν 19 μαθητές οπότε θα λειτουργήσει εκ περιτροπής κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας της προϊσταμένης με τους γονείς για τον προγραμματισμό.

Αν διαπιστωθεί και υπάρξει ρητή διαβεβαίωση από τους γονείς ότι κάποια παιδιά δεν θα φοιτήσουν για το υπόλοιπο της χρονιάς τότε θα υπάρχει δυνατότητα καθημερινής λειτουργίας του εν λόγω τμήματος.

Το πρόγραμμα θα αφορά και την μεταφορά των μαθητών με τα σχολικά .Η πληρότητα των σχολικών μειώνεται στο μισό ως εκ τούτου η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται εκ περιτροπής από τους γονείς και τα σχολικά λεωφορεία.

Στα Σχολικά λεωφορεία και στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά, προβλέπεται καθαρισμός με χλωριούχα διαλύματα των δαπέδων και απολύμανση όλων των επιφανειών δύο φορές την ημέρα, και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου όπου είναι εφικτό και μετά το πέρας αυτού.

Δύο λόγια για την άφιξη, τη διάρκεια της ημέρας και την αποχώρηση.

Το πρωί το σχολείο θα δέχεται τους μαθητές από την κεντρική είσοδο από τις 07:00 π.μ μέχρι τις 09:00 πμ . Οι μαθητές που φτάνουν στο Β/Ν Σταθμό οφείλουν να περιμένουν στον εξωτερικό χώρο του σχολείου, υπό την επίβλεψη είτε των γονέων είτε των επιφορτισμένων προς τούτο εργαζομένων, τηρώντας απαραίτητα την απόσταση 1,5 μ μεταξύ τους.

Από τη στιγμή που θα ανοίξει η κεντρική πύλη και θα αρχίζουν να εισέρχονται στον σχολικό χώρο, οι μαθητές πρέπει να φορούν τη μάσκα τους, τηρώντας αυστηρά την απόσταση των 1,5 μέτρων. Κάτω από τις οδηγίες και την συνοδεία του προσωπικού που θα είναι σε υπηρεσία κάθε πρωί, θα φτάνουν στο κεφαλόσκαλο όπου θα καλούνται να απολυμάνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό διάλυμα υδροαλκοόλης και εν συνεχεία θα θερμομετρούνται εξ’ αποστάσεως με ειδικό θερμόμετρο. Από τη στιγμή που η θερμοκρασία του κάθε μαθητή θα είναι στο σωστό επίπεδο, θα εισέρχεται στο κτήριο και μέσω της κατάλληλης για άνοδο σκάλας θα κατευθύνεται στον χώρο όπου θα αλλάζουν παπούτσια τα παιδιά και κατόπιν απευθείας στην αίθουσα σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτήσει η προϊσταμένη του Β/Ν Σταθμού .Απαγορεύεται ρητά η είσοδος στο Β/Ν Σταθμό γονέων η άλλων προσώπων. Σε περίπτωση ανάγκης και μόνο οι εισερχόμενοι υποχρεούνται στην χρήση μάσκας και ποδοναριών που θα διατίθενται στην είσοδο.

Επισημαίνεται η υποχρεωτική χρήση διαφορετικών παπουτσιών και από το προσωπικό η η χρήση ποδοναριών.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, από τη στιγμή που τηρούνται τα όρια ασφαλείας (1,5μ) η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική τόσο από τους μαθητές όσο και από τους εκπαιδευτικούς. Ο κάθε μαθητής καλό θα είναι να έχει μαζί του μία τουλάχιστον μάσκα.

Οι μαθητές θα οδηγούνται στο χώρο του διαλείμματος από τον παιδαγωγό τους ή επιτηρητή ή κάποιο μέλος του Β/Ν Σταθμού και θα επιστρέφουν στις τάξεις τους πάλι συνοδευόμενοι από τους παιδαγωγούς για το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας .

Λήξη μαθημάτων: Οι μαθητές θα εξέρχονται κατά το σχόλασμα, που θα πραγματοποιείται κλιμακωτά και πάντα με την απόσταση ασφάλειας των 1,5μ, αποκλειστικά από την κεντρική πύλη του σχολείου. Οι γονείς παρακαλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί και να τηρούν και εκείνοι τις αποστάσεις.

Ως τελευταία ώρα αναχώρησης ορίζεται η 16:00 μ.μ.

Σημαντικά σημεία

Για το ΤΑΥΠΥΠΠΟ

Ο Εκκαθαριστής

Χουντάλας Ευάγγελος